rianne-botma-biografie-sidell-music

“Ik wil geen rode rozen rood kleuren, maar de realiteit van het leven vormgeven in een lied zodat we daar schoonheid in kunnen ontdekken.”

Sidell is de naam waarachter zangeres en liedschrijfster Rianne Botma (1987) schuilgaat. Als dochter van professionele musici begon zij op haar vijftiende met zingen en schrijven. Ze volgde de vooropleiding muziektheater aan het conservatorium van Arnhem en won in 2005 de compositiewedstrijd van de VARA en het Nederlands Blazers Ensemble. Op 1 januari was zij live vanuit het Concertgebouw te zien en te horen op Ned 2 met haar winnende lied ‘Melody by Melody’.

In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en in 2014 ronde ze haar master Theaterzang af aan het conservatorium van Amsterdam.

Afgelopen jaar maakte ze haar eerste avondvullende programma ‘Edges of my mind’ onder regie van Ruut Weissman. Ze ging een muzikale samenwerking aan met David Middelhoff en werkte samen met hem aan haar eerste EP ‘Paralysed’ die in april 2015 zal verschijnen.